Çocuk Gelişimi özel dersi veren 840 onaylanmış profil arasından size en uygun Çocuk Gelişimi öğretmenini seçin, talebinizi oluşturun ve anında derslere başlayın!

En iyi Çocuk Gelişimi öğretmeni bulun

Sizin için üst kısımda listelediğimiz Çocuk Gelişimi özel dersleri veren öğretmenlerin profillerini inceleyip, birçok kritere göre (fiyat, yorum, tecrübe, mezuniyet bilgisi vb . gibi) karşılaştırma yapıp en iyi eğitmeni bulabilirsin.840 Çocuk Gelişimi öğretmenine onaylı 5 yıldızlı 440 yorum geldi

Her bütçeye uygun Çocuk Gelişimi özel dersleri

Çocuk Gelişimi özel ders fiyatları olarak ortalama: 506 TL'dir. Bütçenize en uygun öğretmeni bulmak için listemizi incelemeye başlayın!

En ideal Çocuk Gelişimi öğretmeni ile dersler başlayın 😍

Belirlediğin öğretmenlere talebini ilet veya genel ders talebi oluştur aynı gün içerisinde öğretmenler görüş ve ihtiyaçların için en ideal öğretmenle derslere başla

İhtiyaçlarına En Uygun Çocuk Gelişimi Eğitmenlerini Keşfet!

Erken çocuk gelişimi, yaşam boyu öğrenme, davranış ve sağlık için temel oluşturur. Çocukların erken çocukluk döneminde yaşadıkları deneyimler beyni ve çocuğun öğrenme, başkalarıyla geçinme ve günlük stres ve zorluklara yanıt verme kapasitesini şekillendirir.

Çocuk gelişimi, bir çocuğun zamanla değiştiği süreç olarak tanımlanabilir. Hamilelikten itibaren bir yetişkin haline gelene kadarki tüm süreci kapsar. Tam bağımlılıktan tam bağımsızlığa giden bir yolculuktur.

Çocuk gelişimi, fiziksel büyümenin yanı sıra entelektüel, dil, duygusal ve sosyal gelişimi de içerir. Bu yönler genellikle ayrı ayrı ele alınırken, gerçekte her biri diğerlerini etkiler. Örneğin, beyin fiziksel olarak geliştikçe, zihinsel yetenekler de artar. Bu da bir çocuğun sosyal dünyasını daha kapsamlı bir şekilde keşfetmesine, ona karşı duygusal tepkilerini ve onu tanımlamak için ihtiyaç duyduğu dili geliştirmesine izin verir. Fakat bu keşif, daha çok fiziksel beyin gelişimini doğrudan etkiler. Belirli bir bireydeki çocuk gelişiminin seyrini ve ilerlemesini etkileyen bir dizi faktör vardır. Bunlar, çocuğun kendisinin doğuştan gelen veya biyolojik yapısını ve aile, toplum, ekonomi, sağlık ve kültür gibi dışsal etkileri içerir. Bu nedenle, büyüme ve gelişme, çocuğun beslenmesi, refahı, ebeveynlik stilleri, eğitimi ve akranlarıyla etkileşimi ile doğrudan ilişkilidir. 

Erken Beyin Gelişimi

Erken beyin gelişimini anlamamıza yardımcı olan bazı önemli kavramlar vardır:

Doğum öncesi dönemin son üç aylık döneminden itibaren yeni bağlantılar geliştirilerek beyin yolları oluşturulur. Bu büyüme doğumdan sonra artar ve öngörülebilir bir sıra izler. Bir çocuğun gelişimi sırasında, beynin belirli yetenekler için oluştuğu "hassas dönemler" vardır.

  • Duyarlı, besleyici ve uyarıcı deneyimler sağlamak beyin bağlantılarının kablolarını oluşturur. Fiziksel, duygusal, sosyal ve entelektüel olarak iyi desteklenen ve beslenen çocuklar, yaşamları boyunca kendilerine iyi hizmet edecek çok sayıda sinirsel bağlantı geliştireceklerdir. 

  • Bir çocuğun ilgisi ve merakı, yeni beceriler kazanmak için yeni bağlantılar oluşturan motivasyon unsurlarıdır. Her yeni beceri, önceden öğrenilmiş bir beceriye dayanır. Çocuğun çevresi onun ilgisini ve merakını destekleyebilir ve artırabilir. 

  • Erken beyin gelişimi bir çocuğun sosyal yeterliliğini, bilişsel becerilerini, duygusal refahını, dilini, okuryazarlık becerilerini, fiziksel yeteneklerini oluşturur ve okulda refah ve yaşam dayanıklılığı için bir işarettir.

Çocuk Gelişimi ve Eğitiminde Erken Öğrenmeyi Desteklemek Aşağıdaki Gerçeklere Dayanır:

Çocuk bakımı dediğimiz şey aslında ailelerin beslenme, barınma, bakım, teşvik ve koruma sağlayarak çocuklarına bakmalarıdır. Gördükleri bakım, çocukların aile dışındaki dünyanın artan etkisiyle tam potansiyellerini öğrenmelerini ve geliştirmelerini sağlar. Ebeveynler, çocuklarının nasıl geliştiğini ve öğrendiğini anlamak ister. Yüksek kaliteli çocuk bakımı ortamları ve okul öncesi eğitim, çocukların gelişimsel sonuçlarını iyileştirir. Erken bebek eğitiminde katılım, gelişmiş dil, okuryazarlık ve aritmetik gelişimi, okula hazır olma ve sosyal beceriler olumlu şekilde sonuçlanır.

Sağlıklı Çocuk Gelişiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir çocuğun genel olarak sağlıklı gelişimini etkileyen birbiriyle ilişkili birçok faktör vardır. Eğitim, sağlık, sosyal statü, kaliteli sağlık ve sosyal hizmetlere erişim, barınma, teşvik edici erken öğrenme ortamlarına erişim, yeterli beslenme, temiz su ve güvenli ve besleyici ebeveyn-çocuk ilişkisinin tümü bir rol oynar. Bir çocuğun beyin gelişimini şekillendirmede ilk yılların önemi düşünüldüğünde, her çocuğun tam potansiyeline ulaşmak için zenginleştirilmiş ve destekleyici bir çevreye sahip olma hakkı vardır. Küçük çocukların ailelerinin sağlık hizmetlerine, kaliteli ve uygun fiyatlı çocuk gelişimi ve eğitimi, ebeveynlik desteklerine ve kendi yerel toplulukları içinde eğitime erişime ihtiyaçları vardır. Hizmet sunumuna yönelik bu bütüncül yaklaşıma uygun olarak, tüm çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösterilmelidir. Bu bütüncül sağlıklı çocuk gelişimi kavramı içinde, her çocuğun gelişiminin sosyal, duygusal, fiziksel, bilişsel ve dil alanlarına dikkat etmek, bir çocuğun gelişiminin tüm alanlarının dahil edilmesini sağlamak için profesyoneller için bir kılavuz görevi görür..

Çocukların gelişimi bir sırayı takip etse de, gelişimin sürekliliği içinde birçok varyasyon vardır. Çocuklar benzer yaşlarda ve aşamalarda beceriler geliştirir, ancak bir çocuğun gelişiminde birçok büyüme noktası vardır. Büyümedeki bu iniş ve çıkışlarla, bazı çocuklar bazı gelişimsel dönüm noktalarına diğerlerinden daha erken ulaşabilir. Her çocuk farklı ve benzersizdir ve her çocuğun içinde geliştiği ortam da farklı ve benzersizdir. Küçük çocuklarla çalışan profesyoneller, dikkatli ve düzenli gözlem yoluyla çocuğun zaman içindeki gelişimini izleyebilir.

Gelişimsel dönüm noktaları nelerdir ve neden önemlidir?

Gelişimsel dönüm noktaları, bir çocuğun gelişimsel sağlığı hakkında önemli ipuçları sunar. Tipik yaşlarda dönüm noktalarına ulaşmak, bir çocuğun beklendiği gibi geliştiğini gösterir. Çok daha erken ulaşmak, bir çocuğun aynı yaştaki akranlarına kıyasla ilerlemiş olabileceği anlamına gelir.

Her çocuğun ihtiyacı olan temel şeyler nedir?

  • Etkileşime dayalı iletişim şekli

  • Ebeveynlerden gelen fiziksel ve duygusal sevgi

  • İstikrarlı bir iletişim şekli

  • Güvenli ve sağlıklı bir yuva oluşturmak

  • Güçlü bir benlik saygısı geliştirmek

  • Aile içi sohbet

  • Zevk alacağı oyunlar ve aktiviteler

  • Okuma odaklı aktiviteler

Çocuk Gelişimi Mezunları Ne İş Yapar?

Çocuk gelişimi öğretmenliği mezunları en çok okul öncesi öğretmen olarak çalışır. Kreş, anaokulu, yuva gibi yerlerde formasyon almış olma şartı ile çalışabilen çocuk gelişimi mezunları, bir yandan çocuğu zorunlu okul hayatına başlamadan önce kazanması gereken beceriler konusunda hazırlarken bir yandan da sosyal hayata katılması konusunda büyük destek sağlar. Çocuk gelişimi mezunları özel eğitim vermek isterlerse bire bir eğitim verebilecekleri birçok seçenek mevcuttur. Örneğin Özel Ders Alanı’nda bulunan birçok eğitmen çocukları ile bire bir ilgilenecek çocuk eğitim öğretmeni aramaktadır. 

Çocuk Gelişimi Öğretmeni Arıyoruz - Çocuk Gelişimi Özel Ders Fiyatları Ne Kadar?

Sitemiz üzerinden yaşadığınız şehirdeki eğitimcilerle iletişime geçerek ne tür bir destek almanız gerektiğini belirleyebilirsiniz. Eğitimcilerimizin sayfalarındaki yorumlar, kendileri hakkında yazdıkları açıklamalar arayışınız için faydalı olacağından gözden geçirmenizde fayda vardır. Özel ders ücretleri eğitimcinin deneyimi, şehir ve talepler doğrultusunda değişmekle birlikte 50-300 TL civarındadır.

Çocuk Gelişimi - Özel Ders Vermek

Çoçuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği mezunu olarak ya da başka bir bölümden mezun fakat çocuk gelişimine dair donanımlıysanız özellikle ebeveynlerin sıklıkla destek aradığı bu alanda hizmet verebilirsiniz. Çocuklarını güvenerek emanet edebilecekleri, bilgili, kötü alışkanlıkları olmayan, deneyimli, sevecen kişiler ebeveynlerin çocuk gelişimi öğretmenlerinde aradığı en önemli özelliklerdir. Siz de bu kriterlere sahip olduğunuza inanıyorsanız o halde haydi ders vermeye başlayalım! Özel Ders Alanı’nda bir öğretmen profili açarak işe başlayın, profilinizde belirtilmesi gereken bilgileri eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra gerek blog yazıları, gerekse Özel Ders Alanı etiketiyle yapacağınız sosyal medya paylaşımları ile dikkat çekmeye başlayabilirsiniz.