Üniversitede Neden Özel Ders

Yazar: Mehmet K. | 10.08.2022 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 720
Üniversitede Neden Özel Ders
Ü niversite öğrencileri neden özel ders almalıdır? Kariyer gelişimi ve koçluk için özel ders alınır mı?

Üniversiteye gelirken bavulumuzda kocaman hayaller olur. Lise yıllarının yoğun temposu sonrası gelen rahatlama hissi, birçok öğrenci için aileden uzakta yaşama özgürlüğü ile birleşir. Burs ve kalacak yer bulma telaşı, ders kayıt, vize ve final dönemleri, bahar şenlikleri, yaz okulu, staj derken yıllar geçer. Üniversite yıllarımız unutulmaz elbette, fakat dolu dolu yaşamak hayatımızın ilerleyen aşamalarında bize kapıların açılmasında yardımcı olacaktır. Üniversite yıllarını verimli geçirebilmek adına özel ders ve koçluk hizmetleri almak gençler için artık bir ihtiyaç haline gelmektedir.

Öğrencilerin geneli için konuşacak olursak, üniversite sınavı öncesinde konular defalarca okulda, dershanede ve online hocalardan defalarca dinleyerek ancak anlaşılıyor. Anne babalar çocuklarının iyi bir üniversite kazanabilmesi için sıkı takip yaparak, saydığımız ders mecralarının yetmemesi durumunda özel öğretmenler de tutmaktadır.

Eğitim hayatı boyunca destek almayı alışkanlık haline getirmiş birçok öğrenci aynı desteği üniversitede de alabileceğini düşünmez. Üstelik, birçok derste yoklamanın zorunlu olmaması sebebiyle dersler de aksadığında, aksayan her ders üst üste yığılmakta ve dönem boyunca toparlamak kolay olmamaktadır. Dersleri düzenli takip etse bile, ilk defa ve tek defa dinlediği bir konuyu anlamakta zorlanması gayet normaldir. Her gün olmasa da düzenli çalışmak gerekebilir. Düzenli çalışılmazsa da son geceye kalır. Son gece çalışınca da genelde yetmez. Çünkü, bilgi aralıklarla tekrar edildiğinde belli bir kıvama gelir ve taşlar yerine zamanla oturur. Son geceye kalındığında, genellikle konu dahi tam olarak sindirilemez ki üstüne soru çözülsün ve sınava hazır girilsin. Üniversite öğrencilerinin en çok derse ihtiyac duyguğu alanlardan olan İstatiktik özel ders, iktisat özel ders, hukuk özel ders, c++ özel ders, calculus özel ders linklerinden öğretmen araştırması yapabilirsiniz .

Üniversite demek sadece dersler demek değildir. Kendimizi ders dışında da hayata hazırlamak için gerekli donanımı elde etmek adına gayret etmek ve ayrıca sosyalleşmek için de zaman ayırmak gerekir. Üniversite okurken, çalışmanızın verimini artırmak hem notlarınızı yükseltmenize yardımcı olur hem de ders dışı aktivitelere ayıracak zamanınız kalır.

Sevgili arkadaşlar, üniversite öncesinde dershane ve özel derslerle eksiklerinizi kapattığınız gibi üniversite okurken de tecrübeli eğitmenlerden özel ders alarak öğrenme sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Özel ders sürecini sadece ders olarak değil, bir çeşit koçluk olarak da düşünebilirsiniz. Alacağınız destek, gelecek adına adımlarınızı stratejik atmanızda ve potansiyelinizi açığa çıkarmanızda yardımcı olacaktır.

Etiketler

Yazar

Mehmet K.

2004 yılında Türkiye 432.si olarak Boğaziçi Endüstri Mühendisliği'nde okumaya hak kazandım. 2010 yılında mezun oldum. 2010 ALES sınavında 97.434 puan alarak Türkiye 92. si oldum...

Benzer Yazılar
Üniversite Okuyan Her Öğrencinin Bilmesi Gereken Konular

Üniversite Okuyan Her Öğrencinin Bilmesi Gereken Konular

Başarılı bir üniversite hayatı için olmazsa olmaz bilgiler! ⏰📚 Kampüsteki yaşamdan kariyer planlamana kadar her şey bu yazıda.

Diş Hekimliği Taban Puanları - Diş Hekimliği Sıralaması

Diş Hekimliği Taban Puanları - Diş Hekimliği Sıralaması

2022 Diş hekimliği taban puanları ve sıralamaları açıklandı. En güncel diş hekimliği puanları ve sıralamalarını blogumuzda.

Üniversite Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Neler Yapılmalı? Neler Yapılmamalı?

Üniversite Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Neler Yapılmalı? Neler Yapılmamalı?

Üniversite tercihi yaparken nelere dikkat edilmeli? Bu yıl üniversite tercihi yapacak öğrencilerimiz için uzman öğretmenimiz kaleme aldı.

Uzun Bir Aradan Sonra 2018 Yks de Nasıl Sayısal da İlk 10k İçinde Kaldım?

Uzun Bir Aradan Sonra 2018 Yks de Nasıl Sayısal da İlk 10k İçinde Kaldım?

Galatasaray üniversitesi mezunu, aynı zamanda tıp fakültesi öğrencisinden sınavlarda başarılı olma taktikleri

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?