Online Ders Nasıl Verilir? Online Eğitim Platformları

Yazar: Çağla A. | 21.04.2021 - 5 dakikalık okuma. Görüntülenme: 29012
Online Ders Nasıl Verilir? Online Eğitim Platformları
O nline ders nasıl verilir, online ders vermek için gerekenler nelerdir, online ders verme platformlarınını uzun bir araştırma sonucu bir araya getirdik. Online derslerinizde başarılar.

Online Ders Nasıl Verilir? ve Hangi Platformu Kullanarak Online Eğitime Başlayacağına Karar Veremeyenlere Yardım Ediyoruz! İşte 4 Online Platform ve Karşılaştırmaları, Online Ders Vermek İçin Gerekenler.

Corona virüs için alınan önlemlerle tüm dünyada “eve yöneliş” dönemi başladı. İlk günler insanlarımız bu duruma bir mola, bir nefes alış gözüyle bakmış olsalar dahi ilerleyen günlerde gördük ki işlerimiz ve eğitimlerimiz aksamaya başladı hatta evde yaptığımız tek aktivitenin internete girmek olduğunu fark ettik. Böylece gündeme uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma yöntemleri geldi.

Biz de Özel Ders Alanı olarak bu süreçte gördük ki kullanılabilecek çeşitli platformlar olmasına rağmen bunlarla ilgili karşılaştırmalı ve doğru bilgiyi bulmak oldukça zor. Bu yüzden hazır kendimiz için araştırma yapmışken sizlerle de herkesin kullanabileceği bu kaynağı paylaşmak istedik. Burada göreceğiniz karşılaştırmalar, eğitmenle öğrencilerin beraber katılıp etkileşimde bulunabilecekleri platformlar ile ilgilidir. Sadece eğitmenin konuşabildiği webinar platformların uzaktan eğitimde işlevliliği daha düşük göründüğü için listemizde o tip programlara yer vermedik.

*Online ders veren bir öğretmenseniz sağ üst köşede bulunan kayıt ol kısmından eğitimci olarak kayıt olup yeni ders talepleri alabilirsiniz. Özel Ders Alanı'na her gün yüzlerce online ders almak isteyen öğrenci ilgili öğretmenlere ders talebinde bulunuyor

İncelenen 4 Online Eğitim Platfromu:

  1. Microsoft Teams
     
  2. Google Hangouts
     
  3. Zoom
     
  4. Webex
     

Bu platformları, bir online eğitim için en önemli kriterler olan katılımcı sayısı ve ücret, kayıt alma özelliği, odalara ayrılma özelliği, ek kurulum ve dışarıdan katılımcı alma özelliklerine göre karşılaştırdık. Umarım size yardımcı olabilmişizdir.

1. Katılımcı sayısı ve ücret

• Microsoft Teams: Ücretsiz versiyon, 250 katılımcı
• Google Hangouts: Ücretsiz versiyon, 25 katılımcı
• Zoom: Ücretsiz versiyon, 100 katılımcı
• Webex: 1 ay ücretsiz deneme sonrasında ücretliye geçiş, 100 katılımcı

2. Kayıt alma

• Microsoft Teams: Kayıt alınabilir ve Microsoft Stream’e eklenebilir.
• Google Hangouts: Sadece ücretli üyeliği olan kişiler alabilir.
• Zoom: Sadece ücretli üyeliği olan kişiler alabilir.
• Webex: Kayıt alınabilir.

3. Odalara ayrılma

• Microsoft Teams: Böyle bir özellik yok.
• Google Hangouts: Böyle bir özellik yok.
• Zoom: Breakout room yapısı. Bir toplantı devam ederken katılımcılar odalara ayrılıp sonrasında birleşebilir.
• Webex: Breakout room yapısı. Bir toplantı devam ederken katılımcılar odalara ayrılıp sonrasında birleşebilir.

4. Ek kurulum ve dışarıdan katılımcı

• Microsoft Teams: Katılımcılar ek kurulum yapmak zorunda değildir. Dışarıdan katılan kişiler herhangi bir üyelik yapmadan görüşmeye katılabilir fakat kayıt alamazlar.
• Google Hangouts: Katılımcılar ek kurulum yapmak zorunda değildir. Dışarıdan katılan kişiler herhangi bir üyelik yapmadan görüşmeye katılabilir fakat kayıt alamazlar.
• Zoom: Katılımcılar için kurulum gerekli. Dışarıdan kişiler katılabilir.
• Webex: Katılımcılar için kurulum gerekli. Dışarıdan kişiler katılabilir.

Yukarıda belirtilen uygulamalar ve web uygulamalarını kullanarak online ders verebilirsiniz. Ayrıca birçok eğitimci “online ders nasıl verilir?” sorusunun cevabını bulmak için son zamanlarda yoğun bir şekilde araştırma yapmaktadır. Online ders verebileceğiniz platformları incelediğimize göre şimdi de online ders nasıl verilir sorununun cevabını birlikte görelim.

Online Ders Nasıl Verilir?

Öncelikle derslerinize bilgisayar, tablet ve mobil cihazlardan yapabilirsiniz. Ancak doküman paylaşımı hem de aynı anda ders vereceğiniz öğrenci sayısını baz alırsak bilgisayarınız üzerinden ders vermeniz daha sağlıklı olacaktır. Daha profesyonel şekilde online ders üzerine çalışma yapmak istiyorsanız bilgisayarlara entegre edilen ve dokunmatik ekran (çizim ekranı) aparatı kullanabilirsiniz. Bu sayede örneğin bir doküman üzerinden öğrenciyle ekran paylaşımı yaptığınızda, kağıt üzerinde soru çözer gibi çözebilirsiniz ve ekran paylaşımı yaptığınız için öğrenciniz kendi ekranından tüm çalışmayı görebilir. Online dersinizi birebir yapıyorsanız tablet ve mobil cihazlar üzerinden de oldukça verimli sonuçlar alabilirsiniz.

Derslere başlamadan önce mutlaka öğrencileriniz ile ekran paylaşımı yapabileceğiniz, o anki işleyeceğiniz konunun pdf veya benzer formatta dokümanı olmasını tavsiye ederiz.

Özellikle sayısal ağırlıklı dersler, diğer derslere oranla online ders verme konusunda biraz daha zordur. Ancak doküman, ekranınız üzerinden işlem yapabilme gibi özelliklere hâkim olduğunuzda tıp ki yüz yüze dersleriniz gibi verimli olmaya başlayacaktır. Matematik, fen bilimler, fizik, kimya, geometri gibi sayısal derslerde online ders veren öğretmenleri incelediğimizde en verimli çalışmayı yapan eğitimlerin birçoğu evine veya ofisine küçük bir beyaz bir tahta alıp, bilgisayarına web kamerası entegre edip, öğrencisiyle yukarıdaki incelediğimiz platformlardan herhangi birisiyle bağlanıp, sınıf ortamında ders anlatır gibi anlatmaktadır. Daha sonraki adımda öğrencisine ekran paylaşımı yapıp doküman üzerinden soru çözümleri yaptığı görülmektedir.

İngilizce, Almanca, Fransızca gibi yabancı diller başta olmak üzere birçok dil öğrenme üzerine yapılan çalışmalarınız yukarıdaki bahsetmiş olduğumuz uygulamalar sayesinde kolaylıkla online olarak ilerletebilirsiniz.

Türkçe, Edebiyat, Sosyal Bilimler, Tarih, Coğrafya gibi sözel derslerde de bu ve buna benzer çalışmalarla online ders verebilirsiniz.

Online ders vermek için gerekenler?

  • Aslında bu sorunun cevabını yukarıdaki anlattık. Ancak özetlemek gerekirse;
  • Bilgisayar, tablet veya mobil cihazdan herhangi birisi
     
  • Web kamerası
     
  • Mikrofon
     
  • Evinizde veya ofisinizde daha iyi sonuçlar almak için ders tahtası
     
  • Öğrenciniz ile ekran paylaşımı yapabileceğiniz doküman


Şimdiden herkese iyi dersler.

Etiketler

Yazar

Çağla A.

Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık okumaktayım. 2019 YKS girişliyim. 2 senedir ilkokul ve ortaokul tüm dersler, LGS hazırlık ve 9. sınıf dersleri veriyorum aynı zamand...

Benzer Yazılar
Hafızayı Güçlendirme Yolları

Hafızayı Güçlendirme Yolları

Hafızayı güçlendirmek, hafızayı kuvvetlendirmek için ne yapmalıyız? Hafızayı güçlendiren yiyecekler nelerdir. Eğitim materyalleri uzmanı tüm soruları sizler için cevapladı.

Bir Dili Öğrenirken

Bir Dili Öğrenirken

Yeni bir dil öğrenmenin yaşı yoktur. Bir dili konuşabilmek ile o dili öğretmeyi bilmek arasında ciddi bir fark vardır. Yeni bir dil öğrenirken izlenilecek adımlar nelerdir.

Etkili Bir Ders Yapmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Etkili Bir Ders Yapmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Sınıf ortamında öğrencilerin konuyu daha iyi anlaması için, etkili bir ders yapmak için öğretmenlerin mutlaka dikkat etmesi gerekenler.

Kodlama : Eğitim Üzerinde ki Etkileri ve Yaklaşım Türleri

Kodlama : Eğitim Üzerinde ki Etkileri ve Yaklaşım Türleri

Kodlamanın eğitime olan etkileri nelerdir. 8-16 yaş grubuna verilen kodlama eğitimleri çocukların analitik zeka gelişimini yaşıtlarından daha hızlı geliştirmeye ve aktif olarak kullanarak başarıya ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?