Okuma Alışkanlığı Sınavı Kazandırır

Yazar: harika eylül e. | 21.04.2021 - 1 dakikalık okuma. Görüntülenme: 3445
Okuma Alışkanlığı Sınavı Kazandırır
O kuma alışkanlığının önemi nedir? Okuma alışkanlığı kazanmak için planlanması ve uygulanması gereken kriterler.

Farkındayım biraz iddialı bir başlık oldu. Ama yapılan çalışmalar bu durumu kesinlikle destekliyor. Sınavlarla ilgili en çok şikayet edilen kısım süre yetersizliği, okuma konusunda yetişememek oluyor genelde. Bunun önüne geçebilmenin tek yolu da okuma alışkanlığını tüm hayata yaymak olacaktır. Anlama hızının artmasıyla birlikte çözülen soru sayısı artacak, daha çok pratik yapmayı sağlayacaktır. Okuma alışkanlığının bir diğer getirisi de hayal gücünü geliştirmesiyle birlikte hafızayı güçlendirmesidir. Yapılan çalışmalarda okuma alışkanlığının genel başarıyı yüzde 35 dolaylarında artırdığı gösterilmiştir.

Okuma alışkanlığı her yaşta kazanılabilir. Yeter ki bu konuda isteğiniz ve doğru, uzmanların önerdiği kitaplarınız elinizde olsun. Sınavlar süresince okuma alışkanlığı olan öğrencilerin stresle de daha kolay başa çıktıkları araştırmalarda gösterilmekte.

Anlama kapasitesini artırmasının yanında kendini ifade yeteneğini de kelime dağarcığını geliştirmesiyle birlikte sağlıyor.

Hayal gücünü artırma özelliğinde az önce bahsetmiştim. Bu durumun aynı zamanda zihinsel işlem becerilerini de artırdığını biliyor muydunuz?

Spor yaparak bedenimizi geliştiriyorsak, okuyarak da beynimizin zihinsel işlevlerinin tamamını geliştirebiliriz.

DOĞRU ANLAMA, HIZLI ÇÖZÜM

Okuma miktarını artırarak zaman içerisinde okuma hızınızı artırabilirsiniz. Ancak bu okuma hızını artırmak sadece kelimelere hızlıca bakmak olmayacaktır. Doğru ve hızlı anlama, doğru ve hızlı soru çözümlerini getirecektir. Bu da zamanında yetişen sınavlar ve daha çok net-puan olacaktır.

HER GÜN OKUMA HEDEFİ

Her gün kendinize belirleyeceğiniz bir hedefte, süre sınırlaması olmaksızın, derslerinizin dışında, kelime dağarcığınızı geliştirecek şekilde mutlaka kitap okuyun. Kendinizi zorlamadan, sakince, yavaş yavaş başladığınız bu okuma sürecinde hedefinizi tamamladığınızı ve giderek artırdığınızı göreceksiniz.

Unutmayın, her şey istemekle başlar. Okumayı isteyin, ondan keyif alın.

Biyoloji Öğretmeni - Harika Eylül Esmer Duruel

Etiketler

Yazar

harika eylül e.

2012 yılından beridir gerek dersanelerde gerekse ev ortamında özel ders vermekteyim. TEOG ve üniversite hazırlık tecrübem bulunmakta. ayrıca ilkokul müfredatına da halen devam e...

Benzer Yazılar
Çocuğum Okuma Yazmayı Öğrenemiyor Ne Yapmalıyım?

Çocuğum Okuma Yazmayı Öğrenemiyor Ne Yapmalıyım?

Çocuğum okuma yazmayı öğrenemiyor ne yapmalıyım? Çocuğuma okumayı nasıl öğretebilirim? diyorsanız uzman sınıf öğretmenimizin yazısı tam sizlik!

Çocuğumuz Okuma Yazmaya Başlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çocuğumuz Okuma Yazmaya Başlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

1.sınıflarda çocuğumuz okuma yazmaya başlarken nelere dikkat etmeliyiz? Okuma yazma sürecinde nelere dikkat etmeliyiz.

Kitap Okumanın Matematiğe Olan Etkisi

Kitap Okumanın Matematiğe Olan Etkisi

Bireylere en büyük tavsiyem, hayal gücünüzü geliştirecek, sizi düşünmeye sevk edecek kitaplar okuyun.

Hızlı Okuma ve Anlama Teknikleri Nelerdir

Hızlı Okuma ve Anlama Teknikleri Nelerdir

Hızlı Okuma Nedir? Herkesin Mutlaka Bilmesi Gereken Hızlı Okuma Teknikleri Nelerdir?

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?