Eğitimde Sosyal Medya Kullanımı

Yazar: Yasin G. | 21.04.2021 - 2 dakikalık okuma. Görüntülenme: 6294
Eğitimde Sosyal Medya Kullanımı
G ünümüzde Web 2.0 teknolojisi hızlıca ilerliyor bunun sonucunda her bireyin en az bir tane sosyal medya adresi bulunmaktadır.

  Günümüzde Web 2.0 teknolojisi hızlıca ilerliyor bunun sonucunda her bireyin en az bir tane sosyal medya adresi bulunmaktadır. Bazı nedenlerden dolayı X ve Y kuşağı için sosyal medya bir tehdit olsa da kimi zaman eğitim için yararlı olarak kullanabiliriz. Eğitimde teknoloji alanında sosyal medyayı inceleyecek olursak birçok online tools bu ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Öğrencilerinize ve size uygun bir sosyal mecra ile bu işe başlayacak olursak kendimize sormamız gereken ilk soru “Öğrencilerim için en güvenilir mecra hangisi?” olmalıdır. Bu sorunun cevabı için Google +, Edmodo, Facebook, Twitter, Youtube ve Instagram olabilir. Hababam sınıfındaki Mahmut hocanın dediği gibi: “Olur. Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.” Sizin için öğrenmenin ve bilginin var olduğu yer neresi? Örnek bir platform seçecek olursak Google+’ı ele alalım. (şuan mevcut bir sosyal medya aracı değildir.) Örnek olsun diye inceleyebilirsiniz. Yakında farklı bir örnek makaleye eklenecektir.

Google+ ile eğitim yapmak istiyorsanız ilk önce Google Okulu olabilirsiniz. Google okulu olarak tüm öğrencilerinize eğitim hesabı açabilir ve bu eğitim hesabı ile onlara Google+ kullanmasına izin verebilirsiniz. Eğer Google okulu değilseniz her öğrencinizin bir gmail hesabının olması ve 13 yaş ve üzeri olması gerekmektedir. Her öğrencinizin gmail hesabı olduktan sonra Google+ hesabı otomatik olarak oluşmuş olmaktadır. İlk yapmanız gereken Google+ mantığına uygun olarak sınıfız ile ilgili bir çevre oluşturun. Bu çevrenin adını istediğiniz şekilde verebilirsiniz. Örneğin: 11 - A Fen şeklinde bir sınıf adı oluşturduk diyelim. Tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi Google+ üzerinden fotoğraf, video, gif ve dosyalar paylaşabilirsiniz. Herhangi bir dosyayı paylaştıktan sonra hangi çevrede gözükeceğinizi seçmeniz gerekmektedir. Google+ yapısında paylaşımınızı sadece paylaştığınız çevre görmektedir. Eğitimde teknoloji kullanımın ilk aşaması olan eğitimde sosyal medya kullanımına artık başladınız demektir. Bundan sonrası sizin kalmıştır. İsterseniz öğrencilerinize ödev verebilir, makale paylaşabilir veya öğrencilerinizle birlikte yapmış olduğunuz bir etkinliğin fotoğrafını paylaşabilirsiniz.

Online ders verme platformalarında öğrencilerinizde online olarak eğitim veriyorsanız öğrencilerinizi de Google+ ‘da toplayabilir onlar ile birlikte eğitim ortamı oluşturabilirsiniz. Özel ders alanı sayesinde tanışmış olduğunuz öğrencileriniz ile bir ağ oluşturarak dersleriniz sonrasında onlar ile sosyal medya üzerinden dersinizi devam ettirebilirsiniz. Online eğitimin en büyük avantajlarından biri olan zaman ve mekan bağımsızlığını sosyal medya ile gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca eğitim teknoloji kullanımı ve eğitim teknolojilerinin yararları konusunda bize dönüş sağlabilirsiniz.

Eğitimde teknoloji alanında kullanılan sosyal medya araçları hakkında görüşleriniz nelerdir? Eğitimde teknoloji sayesinde sosyal medya sizce yararlı mı? Yoksa zararlı mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bize bildirebilirsiniz.  

Bir önceki yazımız olan "Matematik Özel Ders Nasıl Olmalı?" başlıklı makalemizde matematik üzerine özel ders veren eğitimilerin dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi verilmektedir.

Etiketler

Yazar

Yasin G.

Online ve birebir dersler yapıyorum. Temel eğitimlerden sonra proje bazlı devam ediyoruz. Ayrıca kendi siteniz üzerinden tüm eğitimlerin uygulaması yapıyoruz.Temel eğitimlerden ...

Benzer Yazılar
Hafızayı Güçlendirme Yolları

Hafızayı Güçlendirme Yolları

Hafızayı güçlendirmek, hafızayı kuvvetlendirmek için ne yapmalıyız? Hafızayı güçlendiren yiyecekler nelerdir. Eğitim materyalleri uzmanı tüm soruları sizler için cevapladı.

Etkili Bir Ders Yapmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Etkili Bir Ders Yapmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Sınıf ortamında öğrencilerin konuyu daha iyi anlaması için, etkili bir ders yapmak için öğretmenlerin mutlaka dikkat etmesi gerekenler.

Öğrenci Koçu Nedir, Ne İşe Yarar?

Öğrenci Koçu Nedir, Ne İşe Yarar?

Öğrenci koçu nedir, ne işe yarar? Öğrenci koçluğunun amacı nedir. Seanslık öğrenci koçluğu fiyatları ne kadar?

Bir Dili Öğrenirken

Bir Dili Öğrenirken

Yeni bir dil öğrenmenin yaşı yoktur. Bir dili konuşabilmek ile o dili öğretmeyi bilmek arasında ciddi bir fark vardır. Yeni bir dil öğrenirken izlenilecek adımlar nelerdir.

Yorumlar (0)
Makaleyi beğendin mi ?